یکشنبه 31 مرداد 1395
شُله یا چووول؟©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :غذاهای محلی ،

شُله

* مواد لازم:

1- آب              2- گوجه فرنگی               3- پیاز                4- روغن

5- برنج            6- ادویه                 7- نمک                8- فلفل

* طرز تهیه:

ابتدا پیاز را در روغن سرخ می کنیم و بعد گوجه ها و ادویه و فلفل و نمک را به آن اضافه می کنیم و بعد از سرخ شدن مقداری آب به آن اضافه می کنیم و بعد به آن برنج اضافه می کنیم و آن را دم می دهیم.

  

چوول

* مواد لازم:

1- ماهی            2- گشنیز               3- شوید               4- آب            5- نمک

6- فلفل             7- ادویه                 8- برنج                9- پیاز            10- روغن

* طرز تهیه:

ابتدا پیاز را در روغن سرخ کرده و بعد گشنیز و شوید را به آن اضافه می کنیم و آن را سرخ می کنیم و بعد ماهی را به آن اضافه می کنیم و بعد ادویه و نمک و فلفل را اضافه می کنیم و بعد از آن برنج را اضافه می کنیم.

 


برچسب ها: غذای محلی ، غذای محلی بوشهری ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

شنبه 30 مرداد 1395
نان محلی ©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :غذاهای محلی ،لغات محلی ،

نان شیرین (نان زرد)

* مواد لازم:

1- آرد               2- شکر               3- راجونه                 4- خسرودار

5- دارچین        6- زنجفیل           7- فلفل سیاه           8- حیل و میخک

* طرز تهیه:

ابتدا کمی آب را در یک ظرف می ریزیم و بعد فلفل سیاه ،زنجفیل و حیل و میخک کوبیده، راجونه و خسرو دار را روی آرد می ریزیم و با آب خمیر درست می کنیم و بعد خمیر را به دایره های کوچک تبدیل می کنیم و آن را پهن می کنیم و روی تاوه می اندازیم وقتی که پخته شد کمی شکر و دارچین را روی آن می ریزیم و آن را با وردنه لوله می کنیم.

 

نان نازک (نان محلی)

* مواد لازم:

1- آب               2- خرما               3- نمک                  4- آرد            5- مایع خمیر

* طرز تهیه:

ابتدا سبوس آرد را می گیریم و آب را در ظرفی می ریزیم و بعد مقداری نمک و سویای خمیر به آن اضافه می کنیم و خرما را در آب حل می کنیم و با آب خرما خمیر درست میکنیم و بعد آن خمیر را به صورت دایره ها کوچک درست می کنیم و آنها را پهن میکنیم و خیلی نازک و بعد روی تاوه قرار می دهیم تا پخته شود.

 

گرده

* مواد لازم:

1- آرد                      2- خرما                3- نمک              4- آب          5- مایع خمیر

* طرز تهیه:

  ابتدا سبوس آرد را می گیریم و آب را در ظرفی می ریزیم و بعد مقداری نمک و مایع خمیر را در آن اضافه می کنیم و خرما را در آب می ریزیم و در آن حل می کنیم و با آب خرما خمیر درست می کنیم و آن را بصورت دایره های بزرگ و پیچانده در می آوریم و آن را پهن می کنیم ولی کلفت و آن را در تنور پخت می دهیم گرده را دور تنور می زنند و برای درست کردن گرده آتش باید کمی سفید شود و تنور گرم باشد گرده ی ما خوب و زیبا پخته شود.

 

بانو(نان محلی)

* مواد لازم:            

1- آب                       2- خرما                    3- نمک                        4- آرد

* طرز تهیه:

خمیر آن مانند نان محلی آماده می شود ولی خمیر آنرا بزرگتر از نان نازک کوچکتر از گرده بصورت دایره در می آوریم و آن را روی تاوه آماده می کنند.


مُشتک تپونده(پیازی)

* مواد لازم:

1- آرد                    2- آب خرما              3- نمک            4- پیاز

* طرز تهیه:

ابتدا با آرد و با آب خرما و نمک خمیر درست می کنیم و خمیر را بصورت دایره در می آوریم و پهن می کنیم بر روی تاوه پخته می کنیم . جداگانه کمی پیاز سرخ می کنیم و پیاز سرخ کرده را روی نان پهن کرده و می ریزیم و بعد جدا  نان دیگری را پهن می کنیم و روی آنها می اندازیم و آن را روی تاوه پخت می کنیم.

  

مُشتک تینکی

* مواد لازم:

1- آب               2- آرد                   3- روغن                    4- زرد چوبه

5- نمک             6- خرما                 7- مایع خمیر

* طرز تهیه:

ابتدا سبوس آرد را می گیریم وبعد آرد را در ظرفی قرار می دهیم سپس کمی زردچوبه ، نمک و مایع خمیر روی آن می پاشیم آنگاه با آب خرما خمیر درست می کنیم بعد آنرا را بصورت دایره های بزرگ در می آوریم و پهن می کنیم سپس در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و آنرا گرم می کنیم و بعد خمیر پهن کرده را در ماهی تابه می اندازیم تا سرخ شود و به آن مُشتک تینکی گویند.


ادامه مطلب

برچسب ها: غذای محلی بوشهر ، نان محلی دشتی ، نان محلی تنگستان ، غذای محلی تنگستان ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

جمعه 29 مرداد 1395
آبگرم اهرم (اوبا)©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :مناطق ،

چشمه آبگرم اهرم (اوبا) در نزدیکی شهر اهرم در 60 کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد و حدود دو کیلومتر مسیر فرعی از شهر اهرم تا رسیدن به مظهر چشمه فاصله دارد. مظهر چشمه از شکاف سنگ‌هاى رسوبى مارنى و گچى از زمین خارج مى‌شود و آب آن در ردیف‌ آب‌هایى با بارهاى منفى و مثبت مختلف و گرم است. این چشمه دو استخر زنانه و مردانه دارد که در چند سال اخیر توسط جهاد سازندگى احداث شده است و آب گرم توسط یک کانال از سرچشمه به استخرها هدایت مى‌شود.

چشمه آب گرم اهرم به عنوان یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این شهر است و همه ساله مسافران بسیاری از ااقصی نقاط کشور به دیدن این جاذبه تفریحی می‌آیند. گفتنی است که در سال ۱۳۸۶، چشمه آبگرم اهرم بوشهر به‌عنوان دهکده نمونه آب درمانی در ایران انتخاب شد. چشمه آب گرم یاچشمه گرمایی مکانی است که به صورت مداوم آب گرم یا داغ از زمین خارج می‌شود  و به خاطر درصد بالای مواد حل شده معدنی آب بعضی از این چشمه‌ها عده‌ای از آن‌ها استفاده درمانی می‌کنند.

آبگرم اهرم- اوبا

آبگرم اهرم- اوبا

آبگرم  معدنی اهرم به دلیل خاصیت درمانی فوق العاده ای که دارد یکی از مهمترین و مشهورترین آبگرم های معدنی کشور است آبگرم اهرم در بین چهارصد چشمه معدنی کشوریکی از 5چشمه آب معدنی نمونه برگزیده شده است که دررشته کوه زاگرس قراردارد ساختمان جدید آبگرم در سال 1380توسط شهرداری در محل کنونی  احداث شد  و دارای  دو استخر  و 10حمام  می باشد و استخرهای آن هر24ساعت  بطورکامل تخلیه می گردد و اب تخلیه شده توسط جدول هایی به سمت نخیلات در پایین ابگرم هدایت می شوند.


ادامه مطلب

برچسب ها: چشمه آبگرم ، خواص آبگرم ، مناطق تفریحی استان بوشهر تنگستان ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

پنجشنبه 28 مرداد 1395
بُلکمی©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :شعر و داستان محلی ،لغات محلی ،


بُلکمی ریشه اش درآیه آخِر آدم خر خراوی

هر چقه کِردن نصیحت روزِ روز بیشتر خراوی

هر کسی دیندی دل افتاد گرده ی خر داخل گل افتاد

پُی دل افتاد که ول افتاد سی خاطر دل ور خراوی

تا خر دجّال اومَه مفت خَرده حال اومَه

گندم پاچال اومَه جلدی کرّه ی خر خراوی

دعوت خر نه سی خِشی بی روز اول سی اُو کشی بی

بس که او خر لِشی بی کردیم ریش ضرر خراوی

گفتُم خر دراز گوشه او سرش بی عقل و هوشه

که و جُوش پُر کلوشه هم کوره هم کر خراوی

ما سی خر آخره بسیم دسِ سینه تِیش نشسیم

گفتیم وعشق تو مسیم تا که سیمون سر خراوی

خر که اُو خَرد فیکه دادیم تِروه وا جو تیش نهادیم

لارشِ خوب خارنادیم بعدش آوی شر خراوی

خر که جو دی نیخره که ایخره ده بافه تا ته

نیر وا برداله سر چَه وختی که یکسر خراوی

خر آوی چی دار و دارا نکه پی کسی مدارا

وُنش آوی عمبر نثارا صاحب عمبر خراوی

آخر که مکر و حیله خر گا مِن یه طویله

زنده یاوی شیله پیله هرکی بی بختر خراوی

خر گاه پی یه چو رُندن پاکشه تو چالل چُپُندن

یاسین تو گوشِلشون خوندن گفتن ای کافر خراوی

پاک شیر خر خرده بیدن پرده ی شرم درده بیدن

همش تن پرورده بیدن هر کی دا عرعر خراوی

خار زیر دیم خر نهادن همشون ور ریقه دادن

پالدیمه بخشاندن وختی شیر نر خراوی

عاقبت دم جاش چُوسی خر که سیری خَرد و خُوسی

مرگ خر سی سگ عروسی ایابو ای شاعر خراوی

ایرج شمسی زاده


برچسب ها: شعر محلی بوشهر ، شعر محلی ، ایرج شمسی زاده ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

پنجشنبه 28 مرداد 1395
دمپخت میگو ©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :غذاهای محلی ،


خب مواد لازم:

میگو 250 گرم

سبزی گشنیز و شنبلیه دو پیمانه

پیاز بزرگ یک عدد

سیر یک بوته

برنج دو پیمانه

مامانم یک قاشق رب گوجه هم بهش اضافه میکنه

ادویه نمک فلفل

روش تهیه:

1. برنج را خیس میکنیم. میگو را کمر میگیریم.

2. پیاز را خلال خلال میکنیم با مقداری روغن میگذاریم طلایی رنگ بشه.

3. در این زمان سیر ها را له میکنیم. برای کسانی که مشکل با پوست کندن سیر دارن بگم بهترین و آسونترین راه اینه که تخته بگذارید زیر دستتون ساتور رو بردارید و ته هر دونه سیر را ببرید و با یه ظربه محکم سیر را له کنید اینطوری هم سیر له میشه و هم به راحتی پوستش کنده میشه. اینم برای اونایی که مشکل با سیر دارن.

4. سیرهای له شده را به پیاز های طلایی رنگ شده اضافه کنید و بعد از یه تفت کوچیک ادویه ها را اضافه کنید.

5. سبزی خورد شده را اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و بگذارید سبزی سرخ بشه.

6. وقتی سبزی ها آبشون کشیده شد میگوهای شسته شده را اضاف

ه کنید. در این جا شعله اجاق زیاد باشه تا میگوها آب نندازن. و هم بزنید که سبزی ها نسوزن.

7. هنگامی که میگوها خودشون رو گرفتن و تغییر رنگ دادن رب گوجه را اضافه کرده.

8. به اندازه دو پیمانه آب به مواد اضافه میکنیم و درب ظرف را میگذاریم تا آب به جوش بیاد. اندازه آب رو هر طور خودتون دمپخت درست میکنید بریزید اگه شفته شد به من ربطی نداره ها گفته باشم :))

9. وقتی آب به جوش آمد برنج را به مواد اضافه میکنیم و هی هم

میزنیم تا آبش کشیده بشه و برنج دون بکشه. مثل شله زرد هم نزنید کلا داغونش کنیدااا

10. وقتی آب برنج کشیده شد با ته ملاقه توی برنج چندتا سوراخ ایجاد میکنیم و درب ظرف را میگذاریم تا برنج دم بیاد.



  

منبع: وبلاگ قاتق


برچسب ها: غذای محلی ، دستورالعمل تهیه غذای محلی بوشهر ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

نی انبان از دوقسمت "نی" و "انبان" تشکیل شده است. تعداد نی ها دو عدد است. هر نی دارای شش سوراخ بوده، پی کک (قمیش) نی کوچک زبانه داری است که بر روی هر کدام از نی ها سوار می شود و ایجاد یک صدا می کند. این نی ها هر دو درون یک غلاف چوبی قرار می گیرند که به این مجموعه دسته نی انبان گفته می شود. قسمت دوم ، انبان است از پوست بز. از یک طرف هوا به آن وارد می شود و از طرف دیگر به دسته نی انبان متصل است. انبان در حکم محفظه ذخیره هوای برای نوازنده است.
نی انبان و نی جفتی کار خود را معمولا با اجرای "حاجیونی" آغاز می کنند. در واقع حاجیونی را به عنوان نوعی مقدمه برای تمام آهنگ ها، ترانه ها و رقص ها اجرا می کنند. حاجیونی مضمونی از شروه دارد و مضمون آن مترادف با شروه است. به بیان دیگر شروه ای است که توسط یک ساز(نی انبان یا نی جفتی) اجرا می شود و به همین دلیل به مانند شروه از شیوه ها و سبک ها ی متعددی پیروی می کند. نواختن نی انبان یا نی جفتی در مجالس گاه با آهنگ "شکیگ پایان می یابد. نی انبان و یا نی جفتی، پس از اجرای حاجیونی و قبل از اجرای آهنگ یا ترانه مورد نظر، پایه ریتمیک آن آهنگ را فراهم می آورد. بر اساس این پایه ی ریتمیک است که دایره و تمبک یا آواز وارد می شود. از آنجا که نی انبان به خاطر دارا بودن مشک یا انبان ذخیره هوا، امکان کنترل نفس و ایجاد نوانس های مختلف را از نوازنده می گیرد، برای همراهی با آواز معمولا از نی جفتی استفاده می شود. زیرا نی جفتی به علت تماس مستقیم با لب و نفس نوازنده، امکان بیش تری در اجرای نوانس ها را به او می دهد.


ادامه مطلب

برچسب ها: معرفی آلات موسیقی ، آشنایی با دستگاههای موسیقی ، دستگاههای موسیقی محلی ، موسیقی محلی بوشهر ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

چهارشنبه 27 مرداد 1395
قلیه میگو©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :غذاهای محلی ،

قلیه میگو از غذاهای محلی استان بوشهر است.
مواد لازم:

میگو:۵۰۰ گرم
گشنیز:۶۰۰ گرم
شنبلیله:۱۰۰ گرم
رب گوجه :یک قاشق سوپ خوری
پیاز کوچک:یک عدد
آب داغ:۲ پیمانه
سیر:۸ حبه
تمر هندی:یک بسته
ادویه میگو:یک قاشق سوپ خوری
سیب زمینی:دو عدد متوسط
آرد: دو قاشق سوپ خوری
روغن مایع:یک دوم پیمانه
نمک و فلفل:به میزان لازم

طرز تهیه:

میگوها را پاک و رگ کمر آنها را خارج کنید و خوب بشویید. در قابلمه‌ای سیر و پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. شنبلیله و گشنیز را خرد کرده و با مواد سرخ کنید تا رنگ سبزی عوض شود. سپس رب و ادویه میگو را اضافه کنید. عصاره تمر هندی و نمک و فلفل و سیب زمینی خرد شده را بهمراه میگو به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا خوروش بمدت ۳۰ دقیقه روی حرارت جا بیفتد طرز تهیه عصاره تمر هندی:آب داغ و تمر هندی را با هم مخلوط کنید و بعد از ۱۵ دقیقه آرد را به آن اضافه کنید و بعد آنرا از صافی رد کنید تا عصاره بدست بیاید.

قلیه میگو

منبع: مجله اینترنتی نخل سبز


برچسب ها: دستورالعمل تهیه قلیه میگو ، غذای محلی بوشهری ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

تعداد کل صفحات: 2 1 2

خرید امن شارژ ایرانسل، همراه اول، تالیا، رایتل