تبلیغات
درگه (فرهنگ، رسوم، ادبیات محلی، اماکن تاریخی و مذهبی شهرستان تنگستان) - انواع نان محلی
جمعه 30 تیر 1391
انواع نان محلی©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :لغات محلی ،غذاهای محلی ،آیین و رسوم محلی ،ابزار،وسایل و ترفندها ،

در بخش ساحلی شهرستان تنگستان برای پخت نان سه روش رایج است شاید بهتر است بگویم الان دیگر کمتر رایج است:در تنور، روی تابه و دیگری در ماهی تابه.

نان تنوری قطور و به گرده (Gerdeh) مشهور است که روی آن را كنجد می‌پاشند و در تنور می‌پزند.

نان نازك را با ابزاری به نام چووه (تیر) (Chouveh) روی صفحه‌ تخته‌ای به نام خون(khoun)  پهن می‌كنند. سپس آن را روی تووه (تابه) می‌پزند. نوع این نان نازك و خشك تا ماه‌ها قابل نگهداری می باشد. معمولاً قبل از صرف این نان کمی آن را با آب خیس می کنند.

روی تابه نان نرم و کمی ضخیم تر از نان خشکی که ذکر شد به نام مشتك (Moshtak) نیز با ابزاری به نام جِلَت (Jelat) تهیه می‌شود و به همین جهت به آن مشتک جلتی می گویند كه اكثراً جهت صبحانه و ناشتایی صرف می‌شود.

آخرین نوع نان نیز که با استفاده از تابه و خون تهیه می شود نان شیرین نام دارد که به نان عیدی نیز شهرت دارد.

نانی که در تینک (ماهی تابه) پخته می شود به نام مشتک تینکی (Moshtak tineki) شناخته می شود.


برچسب ها: نان های محلی ، غذاهای محلی بخش ساحلی شهرستان تنگستان ، نان های محلی بخش ساحلی شهرستان تنگستان ، گرده (Gerdeh) ، مشتك (Moshtak) ، جِلَت (Jelat) ، چووه (Chouveh) ،

دنبالک ها: دستور پخت حلوا ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

خرید امن شارژ ایرانسل، همراه اول، تالیا، رایتل