تبلیغات
درگه (فرهنگ، رسوم، ادبیات محلی، اماکن تاریخی و مذهبی شهرستان تنگستان) - نان محلی
شنبه 30 مرداد 1395
نان محلی ©

   نوشته شده توسط: وبلاگ درگه    نوع مطلب :غذاهای محلی ،لغات محلی ،

نان شیرین (نان زرد)

* مواد لازم:

1- آرد               2- شکر               3- راجونه                 4- خسرودار

5- دارچین        6- زنجفیل           7- فلفل سیاه           8- حیل و میخک

* طرز تهیه:

ابتدا کمی آب را در یک ظرف می ریزیم و بعد فلفل سیاه ،زنجفیل و حیل و میخک کوبیده، راجونه و خسرو دار را روی آرد می ریزیم و با آب خمیر درست می کنیم و بعد خمیر را به دایره های کوچک تبدیل می کنیم و آن را پهن می کنیم و روی تاوه می اندازیم وقتی که پخته شد کمی شکر و دارچین را روی آن می ریزیم و آن را با وردنه لوله می کنیم.

 

نان نازک (نان محلی)

* مواد لازم:

1- آب               2- خرما               3- نمک                  4- آرد            5- مایع خمیر

* طرز تهیه:

ابتدا سبوس آرد را می گیریم و آب را در ظرفی می ریزیم و بعد مقداری نمک و سویای خمیر به آن اضافه می کنیم و خرما را در آب حل می کنیم و با آب خرما خمیر درست میکنیم و بعد آن خمیر را به صورت دایره ها کوچک درست می کنیم و آنها را پهن میکنیم و خیلی نازک و بعد روی تاوه قرار می دهیم تا پخته شود.

 

گرده

* مواد لازم:

1- آرد                      2- خرما                3- نمک              4- آب          5- مایع خمیر

* طرز تهیه:

  ابتدا سبوس آرد را می گیریم و آب را در ظرفی می ریزیم و بعد مقداری نمک و مایع خمیر را در آن اضافه می کنیم و خرما را در آب می ریزیم و در آن حل می کنیم و با آب خرما خمیر درست می کنیم و آن را بصورت دایره های بزرگ و پیچانده در می آوریم و آن را پهن می کنیم ولی کلفت و آن را در تنور پخت می دهیم گرده را دور تنور می زنند و برای درست کردن گرده آتش باید کمی سفید شود و تنور گرم باشد گرده ی ما خوب و زیبا پخته شود.

 

بانو(نان محلی)

* مواد لازم:            

1- آب                       2- خرما                    3- نمک                        4- آرد

* طرز تهیه:

خمیر آن مانند نان محلی آماده می شود ولی خمیر آنرا بزرگتر از نان نازک کوچکتر از گرده بصورت دایره در می آوریم و آن را روی تاوه آماده می کنند.


مُشتک تپونده(پیازی)

* مواد لازم:

1- آرد                    2- آب خرما              3- نمک            4- پیاز

* طرز تهیه:

ابتدا با آرد و با آب خرما و نمک خمیر درست می کنیم و خمیر را بصورت دایره در می آوریم و پهن می کنیم بر روی تاوه پخته می کنیم . جداگانه کمی پیاز سرخ می کنیم و پیاز سرخ کرده را روی نان پهن کرده و می ریزیم و بعد جدا  نان دیگری را پهن می کنیم و روی آنها می اندازیم و آن را روی تاوه پخت می کنیم.

  

مُشتک تینکی

* مواد لازم:

1- آب               2- آرد                   3- روغن                    4- زرد چوبه

5- نمک             6- خرما                 7- مایع خمیر

* طرز تهیه:

ابتدا سبوس آرد را می گیریم وبعد آرد را در ظرفی قرار می دهیم سپس کمی زردچوبه ، نمک و مایع خمیر روی آن می پاشیم آنگاه با آب خرما خمیر درست می کنیم بعد آنرا را بصورت دایره های بزرگ در می آوریم و پهن می کنیم سپس در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و آنرا گرم می کنیم و بعد خمیر پهن کرده را در ماهی تابه می اندازیم تا سرخ شود و به آن مُشتک تینکی گویند.

نِگیمات

* مواد لازم:

1- نان پخته شده              2- شیره خرما

* طرز تهیه:

ابتدا مقداری شیرۀ خرما را در یک قابلمه می ریزیم و روی چراغ می گذاریم و بعد شیرۀ خرما که خوب گرم شد سپس نانی که خوب پخته نشده را به آن اضافه می کنیم و بعد آنرا را جوش می دهیم که به آن نگیمات می گویند.

 

رگاگ

 * مواد لازم:

1- آرد ذرت               2- آب                3- روغن                4- نمک

 * طرز تهیه:

آرد ذزت را با آب نمک خمیر کرده و آنرا را بصورت چونه در می آوریم در می آوریم و تاوه را با روغن چرب کرده و چونه خمیر را پهن کرده و روی تاوه می اندازیم تا پخته شود.

 

شُلشُلک         

* مواد لازم:

1- آرد                  2- آب                      3- نمک                  4- روغن

* طرز تهیه:

آرد را با آب و نمک خمیر کرده خمیر آن باید آبکی باشد و روغن را روی تاوه می ریزیم و خمیر آبکی را روی تاوه می ریزیم.

 

توه ریز

* مواد لازم:

1- آرد                2- آب خرما               3- خمیر ترش              4- نمک

* طرز تهیه:

ابتدا با آب خرما و آرد نمک خمیر درست می کنیم و کمی خمیر ترش به آن اضافه می کنیم و آن را روی تاوه می ریزیم و با دست پهن می کنیم و بعد پشت آنرا برمی گردانیم .(پشت نان)


برچسب ها: غذای محلی بوشهر ، نان محلی دشتی ، نان محلی تنگستان ، غذای محلی تنگستان ،

اشتراک و ارسال مطلب به:

خرید امن شارژ ایرانسل، همراه اول، تالیا، رایتل